1 liten selleri i bitar. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
1 liten selleri i bitar. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare. Sellerin kan läggas direkt i grytan. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Servera den gärna med kokt potatis och en god gräddsås med gelé och en sallad. Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka, fänkål och kålrot i mindre bitar
Gammeldags stek med gräddsås. 1 liten selleri i bitar. 1 liten selleri i bitar. Nästa rätt i mitt projekt att testa traditionell husmanskost blir en "söndagsstek"
1 liten selleri i bitar. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
1 liten selleri i bitar. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Stek lök, morot och selleri i smör tills de är mjuka. 5 tsk kryddnejlikaSaltVitpepparGräddsåsen. 2 msk smör1 gul lök, finhackad1 morot, tärnad1 selleristjälk, finhackad3 dl kycklingbuljong1 msk rödavinbärsgéle1. 1 selleristjälk
Tillsätt de grovhackade grönsakerna purjolök, selleri och morot. ca 1/2 kg kalvköttpurjolök1/2 lökselleristjälkmorot1 lagerblad 4 nejlikor1 l buljong/fond (jag använde "Fond du chef" från Knorr)30 g smör2/3 dl mjöl2 1/2 msk grädde1 msk citronsaft1 ägg-gulaSvampgarnityr
Skölj och kvarta rädisorna, skölj och tunnskiva sellerin. Gräddsås. 4 st stjälk blekselleri. Torka av kycklingen med kökspapper, gnid den inuti med smör
Skala och strimla rotsellerin. ¼ rotselleri. Smält 2 msk smör i en stekpanna och lägg ner vitlök, fänkål och rotselleri, låt fräsa tills det börjar bli glansigt, lägg över i platå eller annan låg gryta med lock och strö över den hackade persiljan