Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost. Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar
Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Häromdagen gjorde vi dock en väldigt god gräddsåsmedsalvia, som vi inspirerades till av Allt om mats webbplats, och vi serverade den till grillad fläskfile
Resultatet blev saftigt, långkokt fläskkött i en kraftfull och kryddig gräddsås. Servera grytan dekorerad med spröda salviablad till kokt potatis eller potatismos, späda grönsaker och ett gott bröd
Hetta upp en panna med lite smör och olja. Tillsätt grädde, soja och sköljd finhackad salvia. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar
Till den här ljuvligt möra steken som smälter i munnen serverades det kokt potatis och gräddsås. Dessutom sköter den sig helt själv medan man gör vad man nu vill en regnig söndag