Gräddsås med rosmarin recept

Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

Servera med Potatis, saltgurka o lingon. 1 tsk dragon o Rosmarin. red med ½ dl vatten i 1 msk mjöl. 1 tsk dragon o Rosmarin
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt
Köttbullar i gräddsås

Köttbullar i gräddsås

Idag fortsätter jag temat med råvaror från den svenska skogen och använder det som jag gillar mest från skogens skafferi, svampen
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

4 900 g potatis Köttfärslimpa 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 ägg 1 msk dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar ca 500 g blandfärs Sås 1/2 rödlök 1 tsk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 tsk rosmarin 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 tsk majsstärkelse 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 3 tomater Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Saftiga älgbiffar med gräddsås

Saftiga älgbiffar med gräddsås

Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma bollar, platta ut till pannbiffar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper
Saftiga älgbiffar med gräddsås

Saftiga älgbiffar med gräddsås

Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma bollar, platta ut till pannbiffar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper
Örtkryddade fläskkotletter i gräddsås

Örtkryddade fläskkotletter i gräddsås

Igår eftermiddag gjorde jag riktigt god, hederlig husmanskost med kött och potatis och sås. Fina fläskkotletter med ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk rosmarin , hackad, färsk 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt
Långbakad fläskkarré med gräddsås

Långbakad fläskkarré med gräddsås

4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Majskyckling med gräddsås och pressgurka

Majskyckling med gräddsås och pressgurka

Strö över rosmarin. Salta och peppra kycklingen runt om och bind upp den med bindgarn. Blanda smält smör och soja i en skål och pensla kycklingen med blandningen