Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
Reducera ner gräddsåsen till ca 1,5 dl kvarstår och den är tjock och krämig. Bygg varje taco på en tortilla med ca 2-3 msk potatiskuber i botten, 3-6 bitar oumph ovanpå (beroende på storlek) och sedan den reducerade gräddsåsen ringlad över, extra granatäpplekärnor och lite kruspersilja på toppen. 1/2 kruka koriander. Blanda med ca 1/2 dl finhackad koriander, juice från 1/3 citron, olivolja, salt och peppar. Bygg tacos på ett tortillabröd med 3 msk salsa i botten, 2 msk bönor ovanpå, utklickad havregrädde, några skivor picklad lök och sist någon kvist koriander. 1/2 kruka koriander
Gräddsås till bullarna. Mormor sprang ju ur en generation som inte var van vid att man självklart kunde gå in på vilken ICA-butik som helst och få tag på pak choi, fjorton sorters färsk chili, färsk koriander och hummus
Späd då ut den med grädden och koka ner tills det är en tjock gräddsås, sila till en ren sås och smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan eller håll varm tills det är dags att servera
Rostbiff med gräddsås – söndagsstek. Strö lite färsk koriander över såsen innan servering. Toppa med pressad citron och hackad koriander, innan servering
Servera köttbullarna med kokt eller pressad potatis, rårörda lingon och gräddsås till. Tillsätt salt, svartpeppar och finhackad basilika eller koriander
Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Rörande chili-limesmöret och sambal/lime dip så utgick jag från det här receptet men ändrade även det då jag inte fick ha i koriander för Daniel som hatar det tydligen