Glutenfria frallor med svartabönor
Camilla Rätti
Camilla Rätti

Glutenfria frallor med svartabönor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk förkoktabönor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten+37
  • ½ dl olja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl polenta
  • 2 msk sirap
  • 520 g glutenfritt mjöl (Lejlas gul förpackning)
  • 2 msk profiber

Beskrivning

    Mixa bönorna med 1 dl va vattnet.
    Smula ner jästen i en deggryta och tillsätt vattnet +bönvattnet.
    Tillsätt resten knåda till en kladdig deg och låt jäsa 30-40 min.
    dela i 12-16 bitar ,rundriv dem till runda frallor eller skär de i bitar
    och sätt på en bakplåts klädd plåt.
    Låt jäsa ca 30 min under duk.
    200-225* ca 15 min eller 96* inuti .

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.