Pensla frallornamed vatten, strö över vallmofrön och sätt sedan in plåten mitt i ugnen. Rör ner brödkrydda, solroskärnor, det grova mjölet och det mesta av det ljusa (degen ska vara kladdig men inte "rinnig", tillsätt i så fall mer mjöl)
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Linfrön. Linfrön. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Kockens vallmo- eller sesamfrön att garnera med. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Lös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt olja, sirap, nyponpulver, frön, bär och nötter
Toppa eventuellt med svarta sesamfrön eller andra valfria frön. Jordnötssmör med hallon. Fet krämig kokosmjölk med tomat, basilika, svartpeppar, flingsalt
Bönor gör det glutenfria brödet saftigt. Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.