Vid den där djupdykningen hittade jag bland annat björnbär och röda vinbär, som förvandlades till en supergod och saftig kaka, och som uppskattades av alla som fick en smakbit
Här kommer receptet på mina glutenfria trädgårdskakor med röda vinbär. Jag hade förberett en plåt med glutenfria kakor till fotograferingen och sambon hade fixat så att trädgården var i någorlunda respektabelt skick
Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Vinbärsfyllning. 5 dl glutenfri mjölmix. 150 g vinbär. Täck två plåtar med bakplåtspapper och rita 8 rundlar som är ca 12 cm i diameter med hjälp av ett fat
I skrivande stund står en vinbärs- och häggmispelpaj och gräddas i ugnen och doften av nybakat börjar sprida sig i köket i takt med att välbefinnandet sprider sig i kroppen
Du kan förstås göra kakan även med andra bär, t ex krusbär, hallon eller vinbär. Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin
Jag serverade mina pannkakor med keso, vinbär, honung och min hemmagjorda chiasylt. Nu är de kanske inte helt vanliga, för jag gjorde dem naturligtvis glutenfria
En liten blandning av röda vinbär, björnbär, några smultron och ett blåbär. Bären använde jag till fyra portioner glutenfri smulpaj med smak av hasselnöt
Röda vinbär. Som de flesta av er säkert vet, så älskar jag frukost. Därför är det så bra att det numera inte bara finns ett ord för frukost-till-lunch (brunch) utan också ett för frukost-till-middag (brinner)
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Som tillbehör hade jag vanlig vispad grädde med svarta vinbär. glutenfria pannkakor. Tillagade då glutenfria pannkakor som passar bra som en liten lättare lunch dagar som dessa