Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Finriv potatisen och mixa bönorna tillsammans med grädden. Känn med provsticka för säkerhets skull. Äggen köper jag av en kompis, och de är värpta av glada höns som sprätter omkring och pickar mask och andra mumsigheter i grönskan
Blanda mjölsorterna med husk, salt och ev kardemumma, och vispa ned lite i taget i äggsmeten. Den här gången lyckades jag med konststycket att få varenda en av mina åtta pannkakor hela
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Då lät jag också plåtarna med det utkavlade knäcket stå och torka till i rumstemperatur några timmar innan jag gräddade det eftersom jag hade annat i ugnen
Blanda nötterna väl med ägg ochfrön i en bunke. Efter receptet följer lite fler bilder från senaste veckan och från fredagens tur med bussen upp till bergsbyn Tepe, där vi njöt av en härlig lunch i vårsolen
När jag är sjuk och ur stånd att åstadkomma något ätbart är den stående menyn här hemma färdiggrillad kyckling med färdig potatissallad, samt färdig blåbärssoppa
Knäckena finns i olika smaker, just det här som jag ätit ikväll är med chili och vallmo. Det här är några helt fantastiska små knäcken som sitter som smäck i munnen vad det gäller konsistens, smak, krispighet, storlek och ja det finns inget jag vill ändra på i det här receptet
Denna gjorde jag glutenfri men ni kan ersätta glutenfritt mjöl till vetemjöl. Ta bort nötter och timjan om ni vill alt vid allergi kan ni prova att byta jordnötter mot solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.