Tips på mycket goda kakor och goda desserter för den som vill baka utan socker. Både jag och Simon gillar att experimentera och slänga ihop det vi har hemma och denna variant var en sådan
Kör ihop mjöl, socker, psylliumskal och smör i matberedaren. ½ dl ljust rårörssocker. Den kan dock göras både laktosfriochmjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort ochmjölkfri vit choklad
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Till den stora använde jag en mindre skål att trycka på marsipanen, och till den lilla ett dl-mått. Mitt tips är att använda bakplåtspappret för att föra över marsipanen på semlan - med fingrarna går det nämligen lätt sönder
Den här pajen var en av de maträtter jag bjöd på när UNT gjorde nedslag hos mig för drygt två veckor sedan, och det resulterade i sin tur i ett riktigt trevligt matreportage nu i söndags
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Dessutom glutenfrioch vegansk. Jag har länge tänkt göra en sådan här typ av äppelpaj och spånat och skissat på ett recept
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås Glutenfri bär- och äppelpaj med hasselnötmjöl. Det behövs inte så mycket för att det ska sätta hasselnötskaraktär på pajen, och dessutom blir ju pajen glutenfri
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Detta går givetvis också bra att byta ut mot valfri sylt, eller liknande
Det är ju lite så när man har småbarn hemma - men hinner sällan med allt man önskar. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utan tillsatt socker (givetvis är de glutenfria också)
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Värm kokosmjök och vaniljpulver. Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken. Vilket ska bli som 4 tsk socker, men det blev alldeles för sött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.