Glutenfritt för alla. Jag smaksatte brödet med soltorkade tomater och timjan, det blev riktigt gott. Du har väl inte missat de senaste dagarnas massiva pådrag i tidningar, TV och radio, där läkare och dietister gått ut och varnat för den nya ”trenden” att äta glutenfritt
6 dl Jyttemjöl original1 tsk fiberhusk1 msk bakpulver1 tsk olivsalt (havssalt som smaksatts med frystorkade oliver) alt vanligt havssalt1 tsk torkad, smulad timjan120 g prosciutto el annan liknande lufttorkad skinka1 liten förpackning babyspenat1 ask gröna pimentofyllda Queenoliver, 160 g 3 ägg3 dl sojayoghurt1½ dl vatten1 dl olivolja (inklusive oljan och örterna från olivernaSkölj och fräs babyspenaten kort stund i lite olivolja
Det är däremot lite svårare om man av någon anledning vill dra ner på kolhydraterna i kosten, inte tål gluten eller har tröttnat på salladsblad som "bröd"
(Passar även bra för de som inte äter gluten). 1 tsk timjan. Trots att vi redan har sett några vårtecken så är det stundtals fortfarande ganska kallt ute