Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Originalreceptet bestod av färserad oxfilé med madeirasås och glaserad smålök. Jag bytte helt sonika ut oxfilén mot en helt ok fläskfilé och jag serverade med massenetpotatis som egentligen bara är råstekt potatis i strimlor som sedan packas i en form och körs klara i ugnen
Vi åt oxfilé som kostade flera hundra men kanske max var värd en hundralapp. Hallå choklad-löwerz. Idag är det första maj och jag är ledig mitt i veckan
Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök
Jag åt torskrygg med bakad lök, glaserade rödbetor, brynt smör och potatiskompott. Wilhelm åt oxfilé med sommarsvamp, smörsvängd färskpotatis och portvinssås
Metternich, som inte fick namnge Sachertårtan (komponerad av hans egen kökschef Sacher), är bara känd i samband med rödkål Metternich, en rätt som utom kål också innehåller sauterad och glaserad potatis, en ganska enkel rätt för att vara uppkallad efter en så prominent person