Glaserad oxfilé recept

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor - Recept | Arla

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor - Recept | Arla

Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap

Gordon´s Biff Wellington

Sprid hälften av svampen över prosciutton, placera oxfilén på svampen och lägg på den återstående svampen över oxfilén
Glaserad chokladkaka med pistagenötter

Glaserad chokladkaka med pistagenötter

Vi åt oxfilé som kostade flera hundra men kanske max var värd en hundralapp. Hallå choklad-löwerz. Idag är det första maj och jag är ledig mitt i veckan
Gordon Ramsey´s beef Wellington

Gordon Ramsey´s beef Wellington

Sprid hälften av svampen över prosciutton, placera oxfilén på svampen och lägg på den återstående svampen över oxfilén

Gordon´s Biff Wellington

Sprid hälften av svampen över prosciutton, placera oxfilén på svampen och lägg på den återstående svampen över oxfilén

Avsmakningsmeny på Frantzén/Lindeberg

Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök

Österlen och en ljuvlig pannacotta

Jag åt torskrygg med bakad lök, glaserade rödbetor, brynt smör och potatiskompott. Wilhelm åt oxfilé med sommarsvamp, smörsvängd färskpotatis och portvinssås

Glaserad oxfilé

Bind ev upp oxfilén. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i oxfilén. 500-600 g oxfilé i bit. Värm ugnen till 175 grader

Teriyakibiff av oxfilé

Lägg biffarna i såsen och låt sjuda ca 2 minuter, vänd biffarna tills de är helt glaserade runtom. 4 skivor oxfilé à 125 g

Wienerköket avsnitt 3

Metternich, som inte fick namnge Sachertårtan (komponerad av hans egen kökschef Sacher), är bara känd i samband med rödkål Metternich, en rätt som utom kål också innehåller sauterad och glaserad potatis, en ganska enkel rätt för att vara uppkallad efter en så prominent person