Blötlägg katrinplommonen i vatten och konjak. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipset från mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
konjak. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. lite konjak. Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja
lite konjak. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. konjak. Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja
Häll på konjak och låt koka in en stund. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Spränga - Rimma, till exempel anka eller gås, före kokningen för att förhöja smaken. Att hälla uppvärmd sprit, till exempel konjak eller likör över en maträtt och sedan tända på spritångorna
förslagsvis hals, hjärta och lever av gås. 1 dl konjak. 3 dl gåsblod. Reducera äppelmusten till 1 dl. Blanda reduktionen med alla ingredienser förutom blod och vetemjöl i en gryta
Smaksatt med salt, socker, kryddor, äppeljuice, vinäger, konjak, portvin och glögg. Hemlagad SvartsoppaSå var det dags att laga den kända och ökända svartsoppan, soppan som inte kan uteslutas från ett riktigt Gåsagille, soppan som alla som inte har smakat verkligen hatar