Helstekt gås med klassiska tillbehör
svensksmak.se
svensksmak.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gås, ca 5 kg
  • pressad citron
  • äpplen, urkärnade och klyftade
  • katrinplommon, urkärnade
  • gul lök, skalade och klyftade
  • persilja, grovt hackad
  • rikligt med salt och nymalen vitpeppar
  • 150 g smör
  • 1 liter vatten
  •  
  • SÅS
  • grädde
  • vatten eller ev. kycklingbuljong
  • svartvinbärsgelé
  • rött vin
  • ev. konjak
  • maizena till redning
  • salt och nymalen vitpeppar
  •  
  • TILLBEHÖR
  • äpplen
  • katrinplommon
  • brysselkål
  • ugnsrostad potatis
  • kokta morötter
  • rödkål
  • svartvinbärsgelé

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.