Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Promenader behöver inte gås, hemmet behöver inte städas osv… Läs istället en bok, tänd ljus och gör det mysigt runtomkring dig, se en bra film, lyssna på musik och sov om du kan
Jag tror att kött som anka, gås och viltkött hör till denna kategori. 4 Ingredienser 1 msk rapsolja 1 tsk sesamolja saften av ½ stor lime 1 msk soja 1 tsk fisksås 1 msk hackad koriander (fryst fungerar bra) 1 msk finhackad ingefära hackad röd chili efter smak Instruktioner Under vinterhalvåret använder jag fryst färdighackad ingefära och koriander. 1 msk finhackad ingefära
Nötkött, gås och anka går bra. Gurkmeja, vitlök, ingefära och persilja är några exempel. Både gurkmeja och ingefära kan dock verka störande i tarmen för en del
Använd ank-, gås- eller kalkonkött. Kall gås, anka eller kalkon, i strimlorSaltTorkade tranbärKinesiska fem kryddorHonungBlandade salladsbladRödlök, i tunna skivorGranatäppelkärnorBlanda alla ingredienser till dressingen, smaka av
Svartsoppa gör vi också till traditionella Mårten Gås. ca 1 tsk malen ingefära (smaka dig fram). Vi på Restaurang Långa Raden jobbar vidare med vårt svenska matarv