Gädda morot recept

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Hummersåsen. Värm matoljan i en rejäl kastrull. Krossa hummern på en skärbräda och dela den på längden. Krossa klorna med en nötknäppare
Foliebakad gädda

Foliebakad gädda

Ingredienser 1 kg gädda , 1-1. 5 5 msk smör 1 st purjolök(ar) 1 st morot 1 st citron(er) 1 knippa(en) persilja 1 knippa(en) dill 1 st lagerblad 4 st vitpepparkorn , 4-5, krossade 0 odefinierad salt Köp receptet
9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Rasol de ştiuca/Gädda med aioli

Rasol de ştiuca/Gädda med aioli

gäddan. i gäddan och koka i några minuter till (ca. 1 gädda. 1 gädda. 1 lök. 2 morötter. 8 potatisar. 2 lagerblad. Rensa
Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

Laga rätten av någon annan fisksort, t ex torsk, gädda eller gös. Koka i saltat vatten med några hela vitpepparkorn, en bit morot, en bit lök och en bit palsternacka eller selleri

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Nu är det dax för grytor som har kokat i flera timmar, man kan kalla dem för höstgrytor
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. DAGENS RECEPT 15-02-21FISKFÄRSBIFFARPröva någon gång att laga färsbiffar av malet fiskkött, krydda dem med örtkryddor och servera dem med en hemlagad remouladsås
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Har ju en svärfar som fiskar en del, och ibland får han nån gädda. Så jag har sagt att jag tar gärna nån gäddfile när gäddan är som bäst i köttet
Gäddqueneller med saffranssås

Gäddqueneller med saffranssås

500 g filé av gädda. Dela fisken i bitar och mixa den med salt och peppar i matberedaren med kniven monterad
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

Jag gjorde spadet av vatten, fänkålsfrön, dillstjälkar, pepparrot, morot och schalottenlök. 200 gr gädda (kokt) 2 msk creme fraiché 1 äggula 3 msk dill hackad salt Koka gäddan i vatten eller buljong. 200 gr gädda
Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

En beurre blanc är klassisk till fisk, även om den ursprungligen serveras till gädda. Så här års kommer den fina fasta torsken som går in till norska kusten för att leka som norrmännen kalla Skrei
Asiatiska fiskbollar

Asiatiska fiskbollar

400 g torsk, gädda eller sejfilé1/2 tsk salt1 krm vitpeppar1 msk dijonsenap1 ägg1,5 dl gräddeSkär fisken i bitar. Kryddig Kokossås1 burk kokosmjölk1 msk hackad inlagd koriander (på burk)2 vitlöksklyftor, rivna1 lime, skal och saft1 msk fisksås6 st tunna skivor röd chili1 morot i strimlor Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull
Tagliatelle wakame och nån sorts quenell

Tagliatelle wakame och nån sorts quenell

Totalt blev det 440 g filead gädda, så små var de. större delen av en purjolök 250 g morot. 250 g morot. I skafferiet har jag en påse wakame som aldrig tar slut, man använder ju inte så mycket åt gången