Ingredienser 1 kg gädda , 1-1. 5 5 msk smör 1 st purjolök(ar) 1 st morot 1 st citron(er) 1 knippa(en) persilja 1 knippa(en) dill 1 st lagerblad 4 st vitpepparkorn , 4-5, krossade 0 odefinierad salt Köp receptet
Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Laga rätten av någon annan fisksort, t ex torsk, gädda eller gös. Koka i saltat vatten med några hela vitpepparkorn, en bit morot, en bit lök och en bit palsternacka eller selleri
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Nu är det dax för grytor som har kokat i flera timmar, man kan kalla dem för höstgrytor
Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. DAGENS RECEPT 15-02-21FISKFÄRSBIFFARPröva någon gång att laga färsbiffar av malet fiskkött, krydda dem med örtkryddor och servera dem med en hemlagad remouladsås
Jag gjorde spadet av vatten, fänkålsfrön, dillstjälkar, pepparrot, morot och schalottenlök. 200 gr gädda (kokt) 2 msk creme fraiché 1 äggula 3 msk dill hackad salt Koka gäddan i vatten eller buljong. 200 gr gädda
En beurre blanc är klassisk till fisk, även om den ursprungligen serveras till gädda. Så här års kommer den fina fasta torsken som går in till norska kusten för att leka som norrmännen kalla Skrei
400 g torsk, gädda eller sejfilé1/2 tsk salt1 krm vitpeppar1 msk dijonsenap1 ägg1,5 dl gräddeSkär fisken i bitar. Kryddig Kokossås1 burk kokosmjölk1 msk hackad inlagd koriander (på burk)2 vitlöksklyftor, rivna1 lime, skal och saft1 msk fisksås6 st tunna skivor röd chili1 morot i strimlor Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull
Totalt blev det 440 g filead gädda, så små var de. större delen av en purjolök 250 g morot. 250 g morot. I skafferiet har jag en påse wakame som aldrig tar slut, man använder ju inte så mycket åt gången