Som sagt, beroende på hur mycket du späder den med vatten och grädde, så har du en sås eller puré - jag har serverat den som sås ihop med fisk, potatis och sparris
Mortla rosépepparkorn efter behag och addera, tillsammans med så mycket ärtor så att de precis täcks av ihopkoket - det skall vara trångt om saligheten för att purén sen skall få bra konsistens
Strö över lite pumpakärnor och servera medärtpurén (som inte behöver vara jättevarm). Idag var även det en sådan dag och jag ville testa om Albin skulle gilla ärtpuré så det fick helt enkelt bli tillbehöret
Söt och mild, men samtidigt salt och med lite sting av vitlök. Mixa med stavmixer till en lagom konsistens (jag tyckte det var trevligt med lite bitar i purén, men såklart kan man mixa den helt slät)
Servera fisken medärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrot och salt
Pappa brukar alltid servera en ärtpurémed mynta till lammet och här är min egen variant. * Blanda alla ingredienser till glaze* Pensla lammet med lite olja och flingsalt, grilla lammet så att det blir rosa, dvs en stund efter köttsaften börjar pysa* Precis på slutet, pensla in lammet med glaze, låt endast sjunka in en kort stundÄrtpuréIngredienser
Igår gjorde jag lax till lunch och jag som inte äter ärtor köpte med min frysta ärtor hem ifrån affären på morgonen för jag tänkte att det skulle vara gott helt plötsligt ha ha
Ni som hängt med ett tag vet att vi tidigare bjudit på årskavalkad och tillbakablickar på det gångna året för att fira kökets födelsedagar, men det byter vi ut mot en finfin fiskmiddag i år eftersom tiden och orken inte räckte till för en titt i backspegeln - vi hoppas att ni har överseende med det
Börja med torsken. Lägg ärtpuré och potatis i en djup tallrik. Om du får tag på portionsbitar av benfri torskrygg med skinnet kvar är det absolut att föredra
Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.