Gädda dill recept

Gädda

Gädda

Och så sås av yoghurt, dill, gnutta salt och en slurk av den goda, gräsiga olivoljan. De finns de som tycker att gädda är torrt, träigt och tråkigt
Mammas gädda i saltlag

Mammas gädda i saltlag

Fyll gäddan med dill och citronpeppar. Red spadet med mjöl, smaka av med citronsaft och dill. Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott
Foliebakad gädda

Foliebakad gädda

Ingredienser 1 kg gädda , 1-1. 5 5 msk smör 1 st purjolök(ar) 1 st morot 1 st citron(er) 1 knippa(en) persilja 1 knippa(en) dill 1 st lagerblad 4 st vitpepparkorn , 4-5, krossade 0 odefinierad salt Köp receptet
Mousseline på gädda och lax

Mousseline på gädda och lax

dill. gädda. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Han är en baddare på att fiska och han lovade dra upp gädda vid vår stuga. Rör ner den stekta löken och hackad dill och gräslök
Ugnsstekt hel fisk

Ugnsstekt hel fisk

kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. 2 dl färska örter, t ex dill, persilja, timjan. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
Ostpanerad fiskfilé

Ostpanerad fiskfilé

gädda. Koka upp grädden, blanda i hackad dill och späd litet i sänder vid sidan av fisken. Garnera med dill och räkor
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Gäddbiffar

Gäddbiffar

450-500 g gädda. 1 msk dill. Använd hela gäddfiléer och mal dom i köttkvarn. Y-benen är med och mals sönder, man känner dom inte alls
Fiskbiffar

Fiskbiffar

500 gram fisk, ta gärna hälften lax och hälften vit fisk som hajmal, alaska pollock, gädda, torskfile osv. 2 msk hackad dill
Fiskqueneller à la Skagen

Fiskqueneller à la Skagen

Till sist lägg i räkorna och dillen och smaka av med salt. 5 dl hackad dill. Skär fiskfilén i mindre bitar
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. Grädda sufflén som i vårt recept och servera den med dillsmör, d v s rört smör smaksatt med klippt dill
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Röding och dillsmör. Ta resten av dillen och finhacka ner den i stekpannan med ytterligare smör. Garnera med dill och den skirande dillsmöret
Fiskgratäng med dillsås

Fiskgratäng med dillsås

Smaksätt med salt och peppar och sedan med dill. 600-700 g fiskfilé, tex rödspätta, gädda, kolja eller sej (jag tog rödspätta. 2 msk dill. 600-700 g fiskfilé, tex rödspätta, gädda, kolja eller sej (jag tog rödspätta. 2 msk dill
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

Jag gjorde spadet av vatten, fänkålsfrön, dillstjälkar, pepparrot, morot och schalottenlök. Mosa ihop fisken med CF, dillen och äggulan