Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Linda varje kycklingfilé med två skivor parmaskinka som ska ligga lite omlott. Att fylla och linda in kycklingfiléer i skinka är ju knappast något nytt, men det tål att varieras och upprepas - i det OÄNDLIGA som man så ofta säger
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Så idag blev det fylldkycklingfilé med smak av basilika och vitlök, en sås gjord på skyn och klyftpotatis med morötter
Fylldkycklingfilé har jag funderat på länge att jag ska göra och idag tog jag tag i saken. Skär kycklingfilén på långsidan som om du skulle dela den men skär den inte helt igenom
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Fylldakycklingfiléer med en fyllning med smak av Italien som serverades med ugnsrostade rotfrukter samt lite rödvinssås
Servera kycklingfiléerna i skivor med klyftpotatis och kokt broccoli. Lägg ihop köttet och linda 1 skiva parmaskinka runt varje filé. 4 st kycklingfiléer. 4 skiva parmaskinka
or parmaskinka. 2st Kycklingfiler2msk Olivolja + 2msk Flytande honung + 1tsk Rosmarin till glaze4msk Fårost4msk Philadelfiaost, original2msk Röd pesto2st Skivor parmaskinka2-3st Kvisttomater, modell större½st Rödlök2msk Balsamvinäger4msk Olivolja1tsk OreganoSalt & svartpeppar från kvarnFärsk basilika10st Gröna oliver med piementoSåhär kan man göra
kycklingfilè fylld med mozzarella, soltorkade tomater och inlindad i bacon. Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt
Fyllda champinjoner med bacon och timjan. Kycklingfilé med kräftstjärtar och saffranssås. Ugnsgratinerad sparris med ört- och chèvretäcke, parmaskinka och rostade pistaschnötter
Jag steker tunna skivor kycklingfilé i hemmagjord tandoorikrydda och serverar sedan i ett salladsblad tillsammans med grönsaker och en klick raw cream cheese som jag gjort i förväg (eller vanlig cream cheese såklart)