En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Köttfärslimpa med skysås, farmors pitepalt och mammas kotletter i panna för att inte tala om pappas röding med citronsås
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
8 benfria kotletter10- 13 potatisar av mjölig sort2 vitlöksklyftorSaltGrovmalen svarpepparGrillkrydda med chiliMargarin5 dl vispgrädde1-2 dl standardmjölkStek kotletterna tills dom fått fin färg
Medan detta puttrar så bankar du ut fläskkotletterna. När fyllningen kokat ihop ordentligt lägger du fyllningen på kotletterna och viker ihop dem och fäster med tandpetare
När veckorna är fyllda som mina är för tillfället, så är det mer viktigt än någonsin för mig att middagsmaten vi äter ska gå snabbt och smärtfritt att laga, men inte smaka mindre bra för det
Denna gång försökte jag hetsa upp några fläskkotletter. Själv tycker jag fläskkotletter kan vara allt från hur goda som helst till rätt tråkiga beroende på hur dom handlades
Den tjocka ryggbiten passar fint att skära kotletter av och göra en ficka för en god fyllning. Lax i micro med Ost och Grönsaksröra 2 Laxkotletter à 150 gr 50 gr Färskost, Beyaz Peynir 2 msk Pindjur Havssalt och nymald Vitpeppar Skär en skåra i laxskivorna, vik ut lite och krydda med salt och peppar
Jag fyllde min med hemgjort kryddsmör och kryddade med dragon, svartpeppar och chili. En bit benfri kotlett kan man göra mycket olika maträtter av, idag fick det bli en helstekt variant