Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
Lax i folie på en bädd av grönsaker. Salta och peppra laxfilén, lägg den ovanpå. Lax i folie (4 portioner). 4 laxfiléer (upptinad, får ej vara fryst). 4 laxfiléer
Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Sockersalta laxen med blandningen ca 2 timmar innan. Värm varmluftsugnen till 165 grader och laxen klar på 35 minuter. Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit. 1 frp Fryst Dill
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 2 kg laxfilé. 5 dl frysta provencalska örtkryddor
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Jag använde laxfiléer, men det går lika bra med torskfiléer också. Laxfilé med Senaps- och Dilltäcke. 4 portioner lax- eller torskfiléer. 1 dl hackad dill färsk, fryst eller torkad. 4 portioner lax- eller torskfiléer. 1 dl hackad dill färsk, fryst eller torkad
Om laxfiléerna är frysta, tina dem först. Lax. När laxen är tinad, lägg laxbitarna på ett fat. Blanda ihop paprikapulver, oregano, cayennepeppar, socker och salt och fördela kryddblandningen på laxfiléerna på båda sidor
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakad lax. Ugnsbakad laxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat