Väl hemma på kvällen lagade vi trerätters tillsammans, först åt vi Toast Skagen och till huvudrätt en getostgratinerad oxfilè med klyftpotatis och tranbärssås och efterrätten blev en frusen cheesecake med färska bär
frusna eller färska. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Det är en frusen yoghurtdessert som kan varieras med vilka frusna frukter man själv vill. Strö på lite färska bär, frukt, hackade nötter, riven choklad eller kokos vid servering
Den härliga blandningen av frusna jordgubbar, saftig lime och krossad is ger en uppfriskande konsistens och tankar som tar dig till en härlig sommardag
) Till dessert gjorde jag en enkel cheesecake och serverade med en bärsås. Kakan går att smaksätt på många olika sätt och servera med vilken frukt eller bär man vill, men personligen tycker jag inte de ska vara för söta som en liten brytning mot kakan
Hittade ett paket med fjolårets blåbärsskörd i frysen, varför inte göra en cheescake. Mosa bären tillsammans med osten, sockret och den utskrapade vaniljstången, det gör inget om några av bären inte blir mosade, det ger en trevlig struktur till den färdiga cheescaken
Garnera tårtan med grovhackade daimbitar och ev färska bär och mynta. I lördags till vår minikräftskiva med vänner smällde jag även ihop en riktigt god klassiker