Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Skiva frukten och kasslern tunt. Det var först för någon månad sen, när jag gjorde en välbehövlig skafferirensning, som jag hittade en burk med äppelchutney längst in
Hacka de torkade frukterna, blanda med puck labneh och mango chutney. ½ dl mango chutney. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling, ca 1,3 kg 10 steklökar 1 dl torkade aprikoser 1 dl katrinplommon ½ dl torkade tranbär 200 g Puck® Labneh ½ dl mango chutney 1 msk riven färsk ingefära 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ msk soja salt och peppar
Blanda ner alla ingredienser i grytan, mosa frukten lätt med en potatismosstöt och koka utan lock i trekvart ungefär, tills det mesta av vätskan har kokat bort och chutneyn är lagom fast i konsistensen