Något maken kanske inte skulle hålla med om eftersom han ligger hemma med feber just nu. Dom här goda frukostbullarna/sconsen går snabbt att slänga ihop och går garanterat hem
Frukostbullar fullproppade med frukt och nötter. 2 msk flytande honung. 4 dl dinkelmjöl med fullkorn. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. 2 msk flytande honung. 4 dl dinkelmjöl med fullkorn
Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet
I recept med surdeg eller levain bakar man nästan alltid ut limpor eller baguetter. 500 g levain300 g vetemjöl special175 g grahamsmjöl350 g vatten25 g honung12 g saltvallmofröArbeta ihop alla ingredienser utom saltet på låg hastighet i 13 min. 25 g honung
Herregud, vad mycket jag har att fixa med. Tillsätt mjölk, salt och honung. På helgerna blir det nästan alltid hemmagjorda frukostbullar till frukost – och idag var det dags igen
Blanda ihop till en deg i en stor bunke med en träslev. Pudra över lite mjöl och ställ sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en plastfolie