Lägg degarna med vikytan uppåt så att vikhytan hamnar på plåten när brödet gräddas. Brödet ska inte förvaras i en plast eller papperspåse utan ska bo på en skärbräda med snittytan nedåt
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Lchf frukostbullar, focaccia,pain riche och korvbröd av samma grundrecept
Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer. 1Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. 1Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar
Segt och med helt otrolig smak, precis som det ska smaka tycker jag. Levain är ju det franska ordet för surdeg så brödet är helt enkelt ett ljust surdegsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.