Passar utmärkt till husmanskost eller som frukostbröd med lite leverpastej på. Blanda surdegen och skållningen med mjölet och riv ner äpplet grovt i degen
Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
Saftigt, mättande och smakrikt mat- frukostbröd. Ett naturligt glutenfritt fullkornsbröd bakat med näringsrikt durramjöl och rårismjöl, äpple och proteinrika frön
Så här kommer vårt frukostbröd istället och några tips. Jag gillar även att använda yoghurt, fil, kaffe, olja och äpplen i olika former som juice eller äppelmos
Jag som är någorlunda brittisk hävdar bestämt att scones är små bullar och inte de svenska platta "kakorna", som ett frukostbröd kan jag däremot acceptera att de görs som de platta kakorna
Servera gärna som frukostbröd eller till ostbrickan. 2 stora äpplen. Hacka valnötterna mycket grovt och skala, kärna ur och tärna äpplena i ca 1 cm stora bitar. 2 stora äpplen
Ett äpple. De här frukostbröden passar på något sätt extra bra när man kan ta det lite lugnt och slipper rusa runt som en galning på jakt efter telefonen och nycklarna och matlådan och väskan och kopplet till hunden och de där papperen som man bara måste ha med sig
Jag försöker att baka allt vårt frukostbröd här hemma istället för att köpa hem bröd från affären. Min senaste favoritsmaksättning är syrliga svenska äpplen i bitar (inte rivna
Lite grövre frukostbröd. Riv ner ett äpple i degen och baka av som ett bröd. Man känner knappt smaken av äpplet, men det blir märkvärdigt saftigt och gott
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. 3 äpplen. Rör ut jästen med lite av vattnet i en stor bunke. Blanda ned resten av vattnet, olja, salt, honung, och fullkornsdinkel