Jag har länge velat göra om min tidigare lite dunkla blogg till en lite mer piffig och gladare. Jag fick äntligen en anledning till att köpa mig ett nytt kakfat med tre våningar, så alla godsaker skulle få plats
Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Här kommer receptet på litenyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Litenyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Kvällens efterrätt blev en enkel, snabb och inte alltför onyttig efterrätt som vi gör då och då. Då var det fredag igen och första arbetsveckan efter semestern är avklarad
Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. Jag smorde ett bakplåtspapper och la i en mindre avlång sockerkaksform, den var kanske på runt 1 liter
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Min favorit bland sötsaker som varken innehåller mjöl eller raffinerat socker är helt klart Leilas nyttiga chokladfudge
Häromdagen fick jag frågan i en intervju, och jag kom fram till att jag inte kunde säga något särskilt kök, men mitt hjärta klappar nog ändå lite extra för Italiensk mat kom jag fram till Vilket av världens kök tycker ni bäst om
Nypon - mjöl antingen av nyponskal eller av hela nyponet. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.