Fyllning och frosting – Len Chokladsmörkräm. Äntligen första april, det känns så otroligt skönt för själen och det måste givetvis firas med en fantastiskt god, och snygg tycker jag då själv iaf, chokladtårta
Detta för att undvika att hallonen "blöder igenom" frostingen på utsidan. Passion, citron, hallon, rödavinbär etc alla är så goda tillsammans med den fylliga mörka chokladen
Som fyllning mellan dem blev det svartvinbärsmousse (som blev mer lila i färgen) och runtom hela tårtan gjorde jag vit chokladfrosting smaksatt med lime
Här kommer receptet på Vinbärsmuffins med vit chokladfrosting. Vit chokladfrosting. Vinbärmsuffins. admin Här kommer receptet på Vinbärsmuffins med vit chokladfrosting
Nu gör vi frosting. Cupcakes med vinbär och choklad. Recept cupcakes med vinbär och mörk choklad, 12 st4 dl vetemjöl2 dl socker0. 5 tsk salt2 tsk bakpulver30 g smält margarin/smör2 dl mjölk1 ägg2 dl frysta eller färska vinbär (jag tog röda) ca 130 g1 msk strösocker att blanda med vinbären100 gram mörk hackad choklad (som vanligt Guido Castagnas choklad med 76 % kakaohalt)Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vinbär på toppen och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter i 200 grader. 2 dl frysta eller färska vinbär (jag tog röda) ca 130 g1 msk strösocker att blanda med vinbären
Gör en frosting med glasyr och servera med vispgrädde och lite lingon eller rödavinbär. Den här kladdisen smakar det lite jul om med pepparkakskryddor och röda bär, det är väl inte helt fel…
Smält den vita chokladen till frostingen över ett vattenbad. Varva lavendelbottnar med vit chokladsmörkräm, avsluta med vit chokladsmörkräm på toppen och dekorera tårtan med rödavinbär