Rör till en slät frityrsmet. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av frityrsmeten och när det börjar spraka och friteras är olja tillräckligt varm
)Till frityrsmeten. Sirap (Ska helst vara lönnsirap, men vanlig funkar lika bra. Testa värmen genom att doppa en droppe av frityrsmeten och se om det börjar bubbla och fräsa
Dela bananerna en eller två gånger och vänd bananbitarna i frityrsmeten. Servera med lönnsirap, honung eller agavesirap på toppen och till iskall glass
Jag gör frityrsmet av mjöl, öl och bakpulver, lånat från Jamie Olivers recept till Fish and Chips. Till efterrätt blir det friterad banan och annanas med vaniljglass och lönnsirap
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
) - om sprit i maten, naturligtvis om bakpulver och bikarbonat (vars metalliska eftersmak påminner om den jag upplever få efter att jag ätit rabarber) till frityrsmet, fast hoppade över ett långt köttstycke, eller nä, jag hoppade över ett långt stycke om kött men läste noga på om Maillardreaktionen, induktionsspisens magiska magnetfält, om kryddningens kemi och senap med kick och avslutade med en av alla grundsmaker
Frityrsmet. Lönnsirap. Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl iskallt vatten och 1 msk bakpulver till en frityrsmet i en bunke. Vänd runt bananerna i frityrsmeten och fritera i 180 grader i 2-3 minuter