Friterad fisk salladslök recept

Krispig fisk med varm nudelsallad

Krispig fisk med varm nudelsallad

Lägg i salladslök och stek ytterligare någon minut. Den här kryddiga, knapriga fiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta i fisk, barnen älskade den här rätten
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

I lördags kom fiskbilen och leverade den fisk och de skaldjur vi beställt. Torsken pressade jag lite lime över som gör att den blir "tillagad" och toppade med hackad salladslök och koriander
Grillad lax och räkspett med asiatiska smaker

Grillad lax och räkspett med asiatiska smaker

Vi friterade denna gång potatis så vi fick pommes och testade även kålrot som många rekommenderat. Tillsammans med fiskpaketen och räkspetten serverade jag en enkel sallad av bladspenat, skivade rädisor, salladslök och svarta sesamfrön
Friterad fiskfile med sötsur sås

Friterad fiskfile med sötsur sås

Häll upp på ett (gärna varmt) serveringsfat och strö över salladslöken. tang cu yu pian, friteradfiskfile med sötsur såstang - socker cu - vinägeryu - fiskpian - skivor, bitar
Friterad hel Yellow Croaker

Friterad hel Yellow Croaker

Lägg fisken i en skål, tryck i salladslök och ingefära i buk hålan. Anrättningen av exotiska fiskar fortsätter
Fisk wu liu

Fisk wu liu

Wu liu betyder "fem pilträd" och det syftar på de fem grönsakerna som ingår i den sursöta såsen man häller över fisken (jag skulle tro att det är pilträdets långsmala blad man tänker på)

Frasig fisk med nudelsallad

Servera fisken på en bädd av nudlar och garnera med några skivor salladslök. Lägg i salladslök och stek ytterligare någon minut
Pankopanerad lax

Pankopanerad lax

gärna några stjälkar vårlök (kallas även salladslök), tvättad och skuren i skivor. Beräkna 150-200 gram lax per person, skärlaxen i lagom stora avlånga bitar (du kan självklart byta ut laxen mot någon annan fisk du hittar i fiskdisken eller frysdisken). gärna 1-2 msk thailändsk fisksås, Nam Pla (kan ersättas med mer soja). 1-2 msk thailändsk fisksås
Lamm

Lamm

Det är vissa smaker i kött som man traditionellt vill undertrycks som man kallar råa eller "fiskiga"
Thailändska fiskkakor med chilisås

Thailändska fiskkakor med chilisås

Och till friterad kyckling. Lägg chili, salladslök, vitlök, limeblad, koriander och fisksås i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet
Het och bedövande småfisk

Het och bedövande småfisk

(Krossa ingefäran och salladslöken något så att safterna kan ta sig ut. Oftast gör man denna rätt med fiskar som har skinn och huvud kvar, man kan då fritera dem riktigt knapriga
Glatta fiskskivor

Glatta fiskskivor

Detta är en väldigt god variant av friteradfisk, rätten kräver dock att man är lätt på handen och att man använder en fisk med fast kött annars är risken stor att man får en rätt bestående av fisksmulor
Fiskdoftande aubergine

Fiskdoftande aubergine

Ångkokt aubergine sichuan, men auberginen är nu friterad istället för ångkokt så det blir en helt annan rätt

Croquetas med fänkålssallad

Koka under tiden fisken i mjölk. Skiva fänkål, rödlök och salladslök tunt. Häll av mjölken och lägg fisken i bunken