Lägg i salladslök och stek ytterligare någon minut. Den här kryddiga, knapriga fiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta i fisk, barnen älskade den här rätten
I lördags kom fiskbilen och leverade den fisk och de skaldjur vi beställt. Torsken pressade jag lite lime över som gör att den blir "tillagad" och toppade med hackad salladslök och koriander
Vi friterade denna gång potatis så vi fick pommes och testade även kålrot som många rekommenderat. Tillsammans med fiskpaketen och räkspetten serverade jag en enkel sallad av bladspenat, skivade rädisor, salladslök och svarta sesamfrön
Häll upp på ett (gärna varmt) serveringsfat och strö över salladslöken. tang cu yu pian, friteradfiskfile med sötsur såstang - socker cu - vinägeryu - fiskpian - skivor, bitar
Wu liu betyder "fem pilträd" och det syftar på de fem grönsakerna som ingår i den sursöta såsen man häller över fisken (jag skulle tro att det är pilträdets långsmala blad man tänker på)
gärna några stjälkar vårlök (kallas även salladslök), tvättad och skuren i skivor. Beräkna 150-200 gram lax per person, skärlaxen i lagom stora avlånga bitar (du kan självklart byta ut laxen mot någon annan fisk du hittar i fiskdisken eller frysdisken). gärna 1-2 msk thailändsk fisksås, Nam Pla (kan ersättas med mer soja). 1-2 msk thailändsk fisksås
(Krossa ingefäran och salladslöken något så att safterna kan ta sig ut. Oftast gör man denna rätt med fiskar som har skinn och huvud kvar, man kan då fritera dem riktigt knapriga
Detta är en väldigt god variant av friteradfisk, rätten kräver dock att man är lätt på handen och att man använder en fisk med fast kött annars är risken stor att man får en rätt bestående av fisksmulor