Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.