Friterad ansjovis recept

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friteradansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Då jag kom att tänka på de i Spanien så små och populära friterade sardellerna – boquerones fritos – blev jag genast intresserad
Friterad ansjovis med kapris, dill o senapsvinägrette

Friterad ansjovis med kapris, dill o senapsvinägrette

Lägg ut salladsbladen och fördela ansjovisen och äggen på den. Till 1 burk ansjovisfiléer behövs 2 dl vetemjöl, 3 st ägg, 2 dl skorpmjöl, ca 2 dl olja till fritering. Hetta upp oljan till 160 grader och fritera ansjovisen tills den är gyllenbrun. 1 burk ansjovisfiléer
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

200 g sardeller eller ansjovis alt liten strömming eller skarpsill. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Fem vegan salladstoppingar som gör dig glad!

Fem vegan salladstoppingar som gör dig glad!

Svampen ska bli som nästan friterad, alldeles krispig. Det innehåller något krispigt (krutonger), något salt (bacon), något ostigt (parmesan), något med umami (ansjovis) och en krämig dressing
En riktig klassiker - Wienerschnitzel

En riktig klassiker - Wienerschnitzel

Personligen bryr jag mig inte om ansjovis eller kapris till och inte heller de gröna ärtorna. Att göra riktiga friterade gör jag sällan hemma men ganska ofta skär jag potatisen i pommes frites stavar och vänder dem i olja och kör med flingsalt i ugnen på hög värme, ca 230 grader på bakplåtspapper
Tomate relleno - fylld tomat

Tomate relleno - fylld tomat

Fyllningen kan man ju bestämma över helt själv och nästa gång jag gör slag i saken så ska jag prova kyckling och ansjovis

Middag med stjärnstatus

Sen fick vi ångkokt torskrygg med creme på brysselkål, skummad ostronbuljong samt strössel på ansjovis, potatis och friterad svartkål

Sallad Jansson

Lägg upp svartrötter, spenat, ägg och ansjovis på fat. Ringla över ansjovisdressingen och toppa med brynt smör, brödsmulor och potatischipsen
Pinxtos och tapas i San Sebastian, Spanien

Pinxtos och tapas i San Sebastian, Spanien

Vissa hade mest högar av diverse oidentifierbara friterade saker och de valdes snabbt bort. miniålar inlindade i rökt lax, ansjovis på grön paprika och marinerad mussla
Dagens recept: Ansjovispytt

Dagens recept: Ansjovispytt

Använd inte för mycket matfett, då blir äggen friterade i stället för stekta. Här är en fin variant med ansjovis, lök och oliver, pikant i smak och verkligt aptitretande
Fiskfantasier

Fiskfantasier

Pankofriteradansjovis. Ta upp ansjovisen och låt dem rinna av lite. 1 burk ansjovisfiléer. Värm olja i en kastrull till 170 grader, fritera ansjovisen, några i taget, tills de är gyllenbruna. 1 burk ansjovisfiléer
Kockserien – nya smörprodukter från Arla

Kockserien – nya smörprodukter från Arla

Kokt grön sparris med friterad Grebbestads Ansjovis, pocherade vaktelägg och bearnaisesås. Jag som inte gillar ansjovis blev glatt överraskad, som friterade smakade de riktigt gott