Fredag vin recept

Äntligen fredag

Äntligen fredag

Häll upp ett glas vin. Låt tacoskalen vila i morgon och förbered fredagsmyset redan i kväll. Lösningen på veckans fredagsmys är en tvåstegsraket
Fredag 15 januari

Fredag 15 januari

Tillsätt löken och vinet. 2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset
Italiensk fredag med soppa!

Italiensk fredag med soppa!

(När jag gick i ettan blev jag tvingad äta ärtsoppa fast jag typ vägrade och grät mig igenom en hel lunchrast - man gjorde verkligen så här mot små barn på den tiden - efter det var soppsmakningarna ett minne blott för den flickan

Vinn Risentas specialmjöler!

Jag lottar ut två paket och det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att senast fredagen den 15/5 kl 23
Äntligen fredag & oxe

Äntligen fredag & oxe

Det som vart lite galet med min fredagslyx idag var nog att rödlöksreduktionen vart svingod och jag öste på en jäkla massa men men what to do
Fredag - Trött - Mätt

Fredag - Trött - Mätt

Vin. Fredag. Börjar bli fredagstrött och funderar på att gå och lägga mig och vakna utvilad i morgon till en ganska oplanerad lördag
Fredags mat från förra veckoslutet

Fredags mat från förra veckoslutet

Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. )3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 2 dl rödvin. 4 msk hallonvinäger. 1-2 msk hallonvinäger
Fredag

Fredag

Gör iordning såsen genom att koka upp grädde, creme fraiche, vin och philadelphia. Ja idag är det Fredag och helgen närmar sig
Fredag!

Fredag!

Jag kom hem klockan 12 igår natt efter att ha druckit vin med lite vänner och tyckte det kändes som en bra idé att baka
Fredag 4/3 Uppsamlings heat

Fredag 4/3 Uppsamlings heat

Nu så är det dags att njuta av ett glas rött vin. 20/2. Husbandet och jag köpte en liten tacos bricka. hos Coop Xtra

Fredag 8/11

Men då vet jag att jag har fuskat med både vin, LCHF-glass och lite ostar. Fredagar är min vägningsdag och det verkar som att min viktplatå har gått över
Fredag hela veckan - I wish

Fredag hela veckan - I wish

Det är en dröm för ölälskare men maten (och vinet) är heller inte så pjåkig. Härliga fredag. Jag hann göra allt jag planerat att göra när det gäller jobbet så nu kan jag ta det lugnt hela helgen om jag vill

Hej fredag!

Ikväll står det lite plockmat på menyn och ett rött vin är inköpt på rekommendation av en annan matbloggare, Helena på Bara en kaka till
Fredag

Fredag

Tillsätt sedan kockorna och potatisen samt buljongen och vinet. Jag hadei affären fått en idé till fredagens mat vilket innebar en tre rätters meny och jag sparade inte på krutet

Fredag = fredagspasta - igen!

Utom möjligtvis vin. Fredagkvällen i afton är nästan identisk med förra fredagen, det enda som har bytts ut är maträtten och stället i köket som Olof står på

Fredag!

Kvällens fredagsvin heter Boulder Bank och är ett friskt vitt vin från Nya Zeeland. Jag har vunnit en tävling hos fina Malenami, och nu sitter jag i soffan och sippar vitt vin och läser alla härliga bloggar som finns därute, samtidigt som Olof lagar en middag som jag handlade ingredienser till sent igår kväll
Heliga fredag...

Heliga fredag...

Men något som var gott var maten ikvällFänkål i ugn med smör och olivolja (låt fänkålsdillen sitta kvar)Gorgonzola och philadelphia krämHackade färska tomater med basilika, citron och olivoljaSmörstekta biffar på blandfärsOch lite vin