Notera: Strutarna kan du baka några dagar i förväg och sedan bara fylla dem lagom till servering.
– 1 paket smördeg
– 1 ägg till pensling
– 300 g skalade räkor
– 3 kokta ägg
– 2 dl crème fraiche
– ½ dl majonnäs
– 2 msk citronsaft
– ½ dl hackad dill
– ½ dl hackad gräslök
– 50 g stenbitsrom
– salladsblad
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strutar: Dela två bakplåtspapper och forma varje del så att du får fyra strutar. Fyll strutarna med ugnsfolie så de håller formen. Skär smördegen i 1 1/2 cm breda remsor. Linda remsorna runt strutarna så de precis lappar över varandra. Pensla med uppvispat ägg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
3. Fyllning: Blanda räkor, tärnade ägg, crème fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, gräslök och stenbitsrom. Ta bort folien och klä strutarna med salladsblad utefter innerkanten. Lägg i fyllningen och servera.
Energi
3513 kJ (840 kcal)
Fett
61,2 g
Kolhydrater
38,4 g
Protein
33 g
Jag följer mest matintresserade människor på Instagram och där finns @lyckasmedbakning. (Se ) Hen gav mig detta recept som ger frasiga våfflor utan vare sig ägg eller mjölk
Lägg en sked svart stenbitsrom på varje ägghalvaoch garnera med bitar av rågbrödsskivorna. Arrangera salladen och placera försiktigt ägghalvorna ovanpå med gulan uppåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.