Frasiga räkstrutar med ägg och stenbitsrom
catrineyngbro
catrineyngbro

Frasiga räkstrutar med ägg och stenbitsrom

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Notera: Strutarna kan du baka några dagar i förväg och sedan bara fylla dem lagom till servering.
  • – 1 paket smördeg
  • – 1 ägg till pensling
  • – 300 g skalade räkor
  • – 3 kokta ägg
  • – 2 dl crème fraiche
  • – ½ dl majonnäs
  • – 2 msk citronsaft
  • – ½ dl hackad dill
  • – ½ dl hackad gräslök
  • – 50 g stenbitsrom
  • – salladsblad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strutar: Dela två bakplåtspapper och forma varje del så att du får fyra strutar. Fyll strutarna med ugnsfolie så de håller formen. Skär smördegen i 1 1/2 cm breda remsor. Linda remsorna runt strutarna så de precis lappar över varandra. Pensla med uppvispat ägg och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Fyllning: Blanda räkor, tärnade ägg, crème fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, gräslök och stenbitsrom. Ta bort folien och klä strutarna med salladsblad utefter innerkanten. Lägg i fyllningen och servera.

    Energi
    3513 kJ (840 kcal)
    Fett
    61,2 g
    Kolhydrater
    38,4 g
    Protein
    33 g

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.