1. Sätt ugnen på 175°.
2. Arbeta ihop vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ kallt 30 min.
3. Fyllning: Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
4. Fördela fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel. Grädda i ca 25 min tills pajen fått fin färg.
5. Servera gärna lättvispad grädde och bär till pajen.
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
) Jag äter gärna min kaka kall med varma hallon och lite lättvispadgrädde. Servera kakan med vispad grädde, hallon (eller hallonsylt) och en rykande het kopp kaffe
Jag valde att garnera medlättvispadgrädde och jordgubbar vilket egentligen är väldigt mycket för tidigt men dom smakade riktigt fräscht och ihop med den söta marängen med sitt frasiga yttre och krämiga inre blir kombinationen klassisk och helt underbart
Servera med hallon och lättvispadgrädde. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i dm. 1 dl vispgrädde, 36-40%
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.