14 dl Creme fraiche. 12 st Vitlöksklyftor finhackade. 1Blanda creme fraiche, grädde, sweet chili sås, hackade vitlöksklyftor och kycklingfond i en skål
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver. Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 1 klyfta riven vitlök. 2 tsk vitlökspulver
Skulle man mot förmodan inte hinna att använda upp krämen, kan man alltid mixa den med lite färska kryddor (till exempel dill, koriander, persilja, vitlök etc) och breda ut den tunt på ett bakplåtspapper
Vispa i en djup stekpanna ihop creme fraiche och grädde. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Vitlöken i såsen kan du utesluta. Blanda den hackade persiljan med crème fraiche och västerbottenost. Vispa ihop grädde, vinäger, fond (och vitlök) i en kastrull
Rör ihop crème fraiche och vitlök med lite salt. Toppa med vitlökscrèmen och rikligt med färsk timjan. 11 dl crème fraiche. 11 liten vitlöksklyftaRecept Fräs fiskbullar och lök i olivolja