25 g sesamfrön (eko) 25 g solrosfrön (eko) 25 g chiafrön (eko) 25 g linfrön (eko) 100 g polenta (eko) 25 g bovetemjöl (eko) 3 g salt 6 g dill, fryst (eko) 3 g gurkmeja 12 g rapsolja (eko) 175 g vatten, kokande
Baksidan av en större lägenhet, mer yta att plöja igenom på städdagarna. En timme in i storstädningen och jag kände spontant att det var dags för en matpaus, så nu sitter jag tittandes på en av katterna som tycks ägna sig åt någon form av personlig revolt mot mig
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Jag vet att jag har lagt ut något liknande recept förut men detta är det receptet jag gillar bäst
500500 g vatten300 300 g mörk sirap300 300 g grovt rågmjöl300 300 g fint rågmjöl300 300 g vetemjöl60 60 g jästhela fröblandningen från dag 1Gör så härMät upp råg, solrosfrön, linfrön och salt i en bunke. Tillsätt sirapen, det fina och det grova rågmjölet, vetemjölet och samma fröblandning som till deg 1
Häll smörvattnet över fröblandningen, rör ihop alltsammans ordentligt. Populära frökex. Frökex och fröknäcke har blivit väldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar
Tillsätt mjölet, havregrynen, fröblandningen och saltet. Jag är alltid på jakt efter enkla, goda bröd, gärna nattjästa som man kan baka av på morgonen lagom till frukost
Tillsätt bara fröblandningen över. Brownies med saltrostade frön. Jag tycker om att baka med kombinationen av salt och sött, och som tur är så är ingen i familjen allergisk mot något
Pensla med lite ljummet vatten, och strö över fröblandningen. Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant