Häll i vin, den sparade stekskyn och fonden. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
sky med sherry och fond och det ”göttiga” från ankan. Stekte försiktigt gul lök (för umamai) med små morotstärningar (för sötman) hällde på lite sherry, fond/buljong
Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Dra bort grytan från värmen och rör i apelsinjuice, vin, fond och salt. Blanda ner smöret, rör så det smälter och servera såsen till kyckling eller anka
Vispa ut braspannan med vattnet, häll ner i en gryta tillsammans med fond och låt det koka upp. Nu är detta inte något som händer så där vansinngt ofta, senast det hände är nästan ett helt år sedan och då var det inte ens kalkon utan istället anka (smådetaljer
Smält smöret, pressa i vitlöksklyftorna, sockret, riv ner zesten och pressa i juicen av apelsinen, tillsätt fond, soja, timjan, vinäger, cointreu, grädde och creme fraiche