Fläskstek kött recept

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Stek köttet i ugnen tills termometern visar 55º. Om svålen är spröd ska köttet stekas vidare till stektermometern visar 65º
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Fläskstek

Fläskstek

Gnid in köttet med örtkryddor. Täck köttet med aluminiumfolie. Ta ut köttet och låt det vila en stund. Dag 1
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ja tillagningssättet alltså, inte köttbiten för den var (och är alltid) svensk. I söndags hade vi ett halleluljamoment här köket när herr M äntligen lyckades få till den perfekta knaprigheten på en fläskstek med danskt ursprung
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Salta och krydda köttet runt om med peppar och kummin. Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form
Fläskstek i fruktig sås

Fläskstek i fruktig sås

Lägg köttet i en ugnssäker form. Lägg dem och rönnbären vid sidan av köttet. Ta upp köttet och håll det varmt
Fläskstek med krispig svål

Fläskstek med krispig svål

ÄppelmosFläskstekRista svålen rakt ner, precis ner till köttet, med en kniv. Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Tag upp köttet och torka av det. Torka av köttet igen och gnid in det med kryddblandningen, se till så att det kommer kryddor mellan ribborna också

Fläskstek med rosmarin, Arista

Ugnstek köttet i en timme. Gör centimeterdjupa snitt över hela fläsksteken och stoppa in lite av vitlöksröran i varje snitt
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Fläskstek med rimmat sidfläsk

Fläskstek med rimmat sidfläsk

Sedan ställde jag in köttet i ugnen på högsta värmen. De fick så småningom göra köttet sällskap. Man ska vara medveten om att det rimmade fläsket är väldigt salt, så man ska inte salta grönsaker eller kött ytterligare
Fläskstek – försök nummer två!

Fläskstek – försök nummer två!

Köttet blev mört och fint. Då var det dags för fläskstek igen. Jag känner att jag är på god väg att hitta den perfekta fläsksteken, men jag har några fler alternativ som jag ska prova