Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Stek köttet i ugnen tills termometern visar 55º. Om svålen är spröd ska köttet stekas vidare till stektermometern visar 65º
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Ja tillagningssättet alltså, inte köttbiten för den var (och är alltid) svensk. I söndags hade vi ett halleluljamoment här köket när herr M äntligen lyckades få till den perfekta knaprigheten på en fläskstek med danskt ursprung
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Sedan ställde jag in köttet i ugnen på högsta värmen. De fick så småningom göra köttet sällskap. Man ska vara medveten om att det rimmade fläsket är väldigt salt, så man ska inte salta grönsaker eller kött ytterligare
Köttet blev mört och fint. Då var det dags för fläskstek igen. Jag känner att jag är på god väg att hitta den perfekta fläsksteken, men jag har några fler alternativ som jag ska prova
Sätt i en köttermometer. Fläsksteken. Tillaga i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 74 grader. Här i Sundsvall har det varit sjukt kallt i några dagar och man blir sugen på något rustikt och behagligt medan brasan värmer upp huset