Häromdagen gjorde jag fiskrullader. Jag har turen att vara utrustad med en pappa som fiskar. Innan jul gormade mamma lite om att hon var så less på röding "Herregud, vi äter ju röding minst en gång i veckan
Asiatiska fiskrullader (1 vuxen, 2 små). I söndags åt vi upp vår lilla fångst av abborrar. Hela två små. Tjejerna frågade efter mer så idag fick rödspättafileer tina i kylen lagom till middag
När jag i helgen blev sugen på fiskrullader började jag fundera på hur jag skulle kunna göra en av mina favoritfyllningar lite mer färgglad och kom då att tänka på saffran, som passar så bra med fisk
 Lägg fiskrulladerna i kokosmjölken, stäng av värmen och låt det stå under lock 6 - 7 min. En kväll, när jag bläddrade i den franske mästerkocken Auguste Escoffiers Stora kokbok (Åhlén & Åkerlunds Förlag, 1927) slogs jag av enkelheten i hans recept
Jag valde att ta havregrädde istället för vanlig grädde och det gick alldeles utmärktParmesanpanerade fiskrullader, 4 portioner600 g (ca 2 st ganska stora) Pangasiusfiléerolivolja50 g parmesan, riven1 dl persilja, hackad2-3 dl ströbrödSätt ugnen på 200°