Häromdagen gjorde jag fiskrullader. Jag har turen att vara utrustad med en pappa som fiskar. Innan jul gormade mamma lite om att hon var så less på röding "Herregud, vi äter ju röding minst en gång i veckan
Jag valde att ta havregrädde istället för vanlig grädde och det gick alldeles utmärktParmesanpanerade fiskrullader, 4 portioner600 g (ca 2 st ganska stora) Pangasiusfiléerolivolja50 g parmesan, riven1 dl persilja, hackad2-3 dl ströbrödSätt ugnen på 200°
När jag i helgen blev sugen på fiskrullader började jag fundera på hur jag skulle kunna göra en av mina favoritfyllningar lite mer färgglad och kom då att tänka på saffran, som passar så bra med fisk
 Lägg fiskrulladerna i kokosmjölken, stäng av värmen och låt det stå under lock 6 - 7 min. En kväll, när jag bläddrade i den franske mästerkocken Auguste Escoffiers Stora kokbok (Åhlén & Åkerlunds Förlag, 1927) slogs jag av enkelheten i hans recept
Lägg över "fiskrulladerna". Rödspätta är en väldigt god och tacksam fisk, när man dessutom fåt tag i färska fileér är det ju bara att ställa till med fest
Det är få röror som är så användbara som pesto, till pasta, på mackor, fylla i kött- eller fiskrullader eller helt enkelt bara klicka ner i en god soppa
Asiatiska fiskrullader (1 vuxen, 2 små). I söndags åt vi upp vår lilla fångst av abborrar. Hela två små. Tjejerna frågade efter mer så idag fick rödspättafileer tina i kylen lagom till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.