Fiskgryta lax fänkål recept

Krämig fiskgryta med lax, torsk & fänkål

Krämig fiskgryta med lax, torsk & fänkål

Toppa med grönt från fänkålen och paprika. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11 stort eller två mindre fänkålsstånd. 1några kvistar grönt från fänkålen. 11 röd paprika, tunna strimlorDela fänkålen på mitten och skär den sedan i tunna skivor tvärs över. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

Rör ner räkorna och strö dill över din fiskgryta vid servering. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar
Fiskgryta med tomat och fänkål

Fiskgryta med tomat och fänkål

Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. 4 portionsbitar laxfilé. 1 fänkål. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran
Fiskgryta med lax och räkor

Fiskgryta med lax och räkor

Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar
Fiskgryta med hummer och fänkål

Fiskgryta med hummer och fänkål

1 st fänkål. 300 g lax. Gör så här. Skala, skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i mindre bitar och fräs i olivolja
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

3 morötter, skalade 1 fänkål 1 gul lök, skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk kummin 2 msk matolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 600-800 g fiskfiléer blandade (t ex lax, långa eller torsk) 2 msk majsstärkelse 0,5 krm cayennepeppar salt 500 g färskpotatis, kokt och delad 300 g räkor med skal 0,5 dl dill, hackad till garnering
Fiskgryta med hetta och fänkål

Fiskgryta med hetta och fänkål

Servera din fiskgryta som den är, kanske med kokt potatis för riktigt hungriga gäster och/eller ett aromatiskt vitlöksbröd vid sidan av

Fiskgryta med saffran 0/5 (1)

Fräs rödlök, tunt skivad fänkål och paprika i mindre bitar i smör. 1 påse, 300 g fryst lax/torsk i tärningar eller färsk som man skär i mindre bitar själv. 1 mindre fänkål
Fiskgryta med vitlöksbröd

Fiskgryta med vitlöksbröd

Skölj och strimla purjo och fänkål. Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1. 1 fänkål
Fiskgryta

Fiskgryta

Under tiden skär du laxen i kuber och saltar dom. Strimla fänkålen. Den absolut godaste fiskgrytan som jag någonsin gjort är den här som jag en gång för många år sedan hittade i en Allt om Mat tidning
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

(Torsk, lax). Strimla purjolök och fänkål, tärna tomaterna, hacka. Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek
Värmande Fiskgryta

Värmande Fiskgryta

Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Bryn lök, fänkål, vitlök och peppar i smör i en stor gryta tills den mjuknat men inte tagit färg
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 liten fänkål. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 liten fänkål
Fiskgryta

Fiskgryta

Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll den varma fiskgrytan över. Fiskgryta med saffran, 4p. 500 g fisk, lax och torsk. 1/2 fänkål, strimlad. 1/2 fänkål
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. 1 fänkål. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1 fänkål