Toppa med grönt från fänkålen och paprika. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11 stort eller två mindre fänkålsstånd. 1några kvistar grönt från fänkålen. 11 röd paprika, tunna strimlorDela fänkålen på mitten och skär den sedan i tunna skivor tvärs över. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. 4 portionsbitar laxfilé. 1 fänkål. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran
Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar
Fräs rödlök, tunt skivad fänkål och paprika i mindre bitar i smör. 1 påse, 300 g fryst lax/torsk i tärningar eller färsk som man skär i mindre bitar själv. 1 mindre fänkål
Skölj och strimla purjo och fänkål. Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1. 1 fänkål
Under tiden skär du laxen i kuber och saltar dom. Strimla fänkålen. Den absolut godaste fiskgrytan som jag någonsin gjort är den här som jag en gång för många år sedan hittade i en Allt om Mat tidning
Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Bryn lök, fänkål, vitlök och peppar i smör i en stor gryta tills den mjuknat men inte tagit färg
Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 liten fänkål. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 liten fänkål
Lägg räkorna i djupa tallrikar och häll den varma fiskgrytan över. Fiskgryta med saffran, 4p. 500 g fisk, lax och torsk. 1/2 fänkål, strimlad. 1/2 fänkål