2 msk fiskfond. 800 g ca, färskpotatis. 400 g laxfilé 5 dl vatten 2 msk fiskfond 800 g ca, färskpotatis 4 morötter 125 g salladslök eller färsk gul lök 100 g färsk spenat 1 knippe rädisor 0,5 dl ca, finskuren gräslök salt efter smak vitpeppar efter smak
ca 2 msk fin olivoljaca 500 g färskpotatis - gärna små och jämna i storleken3 stora vitlöksklyftor1 burk körsbärstomater, 400 g - den här gången blev det Saltå Kvarns1 burk vatten2 tärningar Fond du Chefs fiskbuljong - annan god fiskfond eller tärning går säkert också bra1 msk hummerfondsaft av 1 limefrukt1 msk osötad tomatpuré1 tsk Persilladekrydda (persilja, körvel, lök, vitlök, salt socker)ca 350 g små blomkålsbuketter1 dl vispgrädde125 g sparrisca 500 g skinn- och benfri laxfilé1 stor knippa dill200 - 250 g oskalade räkorDela potatisarna i mindre bitar om de är stora. ca 500 g färskpotatis
Färskpotatis är det bästa alternativet, men man tager vad man haver. 2 msk fiskfond. 12 stycken färskpotatisar. 2 msk fiskfond. 12 stycken färskpotatisar
En på rotsaker bakad fjällröding med vitvinssås, färskpotatis och dill. 800 g färskpotatis. 3 msk koncentrerad fiskfond. 800 g färskpotatis. 3 msk koncentrerad fiskfond