Mixa samman med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Jag serverad en groddsallad (med zucchini och rödlök) och mosad sötpotatis till, men välj det du vill ha
Ingredienser Portioner. 4 4 kycklingklubbor 1 msk olja salt och peppar Tomatsallad 4 tomater 1 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 ask krasse Ärtsås 250 g gröna ärter 1 vitlöksklyfta 1 tärning grönsaksbuljong 2 dl mjölk 1 dl vatten 1 lime Till servering 4 port nykokt ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1Sallad ,gärna med färsk spenat. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Ta upp fisken, lägg i en form och täck med folie. Lägg i sparrisknoppar och de späda stjälkarna , koka i några minuter och ta sedan upp dem med en hålslev
Linda in filén i bacon och fäst med tandpetare. Bryn filén på medelvärme runt om. Tina ärterna och kör dem i matberedare eller mixer tillsammans med löken
Så var det dags att blogga om en snabblagad och enkel vardagsrätt med mycket smak. Jag gillar verkligen att kombinera söta gröna ärter med salt bacon och gjorde så även i denna pasta
Så var det dags att blogga om en snabblagad och enkel vardagsrätt med mycket smak. Jag gillar verkligen att kombinera söta gröna ärter med salt bacon och gjorde så även i denna pasta
Lägg dem på smorda plåtar, alt plåtar med bakplåtspapper. Ingen jul utan pepparkakor. Vi älskar Eksta pepparkakor, men man ska ju inte fastna i gamla mönster, så jag har bett vänner och bekanta om deras bästa pepparkaksrecept
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. ca 10 st6 äggvitor4 dl socker(om man vill kan man smaksätta marängerna med 1/2 dl hackade nötter eller 100 g smält choklad)Sätt ugnen på 125 graderKoka upp lite vatten i en grytaBlanda äggvita och socker i en rostfri bunkeStäll bunken över sjudande vatten och vispa tills smeten är tjock, blank och man ser tydliga spår efter vispenDet tar 5-10 min (låt musklerna jobba)Tag bort skålen från vattnet och fortsätt vispa med elvisp tills smeten svalnatBlanda ev. i nötter eller chokladKlicka ut 10 stora toppar på bakplåtspapperGrädda i ca 1 timmeÄr de fortfarande väldigt mjuka efter en timme så sänk värmen till 75 grader och låt dem stå en stund till med luckan på gläntMen de ska vara lite sega inuti ca 10 st
Bebisen i magen tar upp både mycket tid både i tanken och rent praktiskt med förberedelser, så det finns inte så mycket tid kvar att filosofera över mat som jag normalt sett gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.