Koka upp buljongtärningen med vinet ochsaffran. ½ g saffran. Häll i grädden, tomatpuré och pressa i vitlöksklyftan och sedan timjan och basilika efter smak
Tillsätt övriga ingredienser, förutom fiskoch skaldjur. Skär samtliga färska grönsaker i sockerbitsstora tärningar och fräs dem tillsammans med vitlöken i olivolja i en gryta
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- ochskaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Jag snackade lite löst om torskrygg vi har i frysen men på ett sätt vill jag spara den tills imorgon kväll men tänk er en riktigt god fisk & skaldjursgrytamedsaffranoch en bit bröd till kvällen då, mums
Skaldjursgrytamedsaffranoch vitlök. Här kommer en värmande ochsaffransdoftandeskaldjursgryta. Tillsätt grädde, matlagningsvinet och tomatpurén så att det får puttra med
Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och apelsin. Tillsätt potatisbitar, saffran, fond och vin. Premiärrätten som lagades i den nya emaljerade grytan var en mustig fisk- ochskaldjursgryta