Skölj och strimla purjon och fänkålen. Låt detta fräsa med en kort stund. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Servera laxenmed ris, nykokta gröna ärtor och limeklyftor. Skär laxfilén i fyra portionsbitar, om de inte redan är delade, och lägg i en smord ugnsfast form
Skaldjursgrytamed saffran och vitlök. Här kommer en värmande och saffransdoftande skaldjursgryta. Tillsätt grädde, matlagningsvinet och tomatpurén så att det får puttra med
Ta upp laxenoch sila bort grönaskerna. Ta bort ev skinn från laxen oxh skär den i ganska stora kuber. Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner laxoch räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 347 500 ml krämig kokosmjölk. 300 g varmrökt lax
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medlaxen i några enstaka minuter, precis så att den är genomkokt, inte mer
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.