Men nu blev det mellan dessa kötträtter lite fisk. Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Hur länge laxen ska vara inne beror ju på hur tjocka filéerna är förstås
Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Kolla så att fiskköttet flikar sig fint innan du är nöjd med tillagningen. För inte så f(r)asligt länge sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sälla mig till skaran som älskar lax
Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör. Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa med laxen och en klyfta eller halva lime
torsk, kummel, sej, kolja, lax…. Eftersom såsen hade slurpats upp av gästerna tog jag vad som fanns i kyl och frys och serverade fisken med bladspenat, rostad blomkål (för övrigt otroligt gott
Laxen måste vara färsk för att ni skall få samma smakupplevelse, unna er fina filéer från fiskdisken på er lokala butik så kommer ni att få en riktigt god middag som inte kräver speciellt mycket tillagning