Fisk äggsås persilja recept

Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Värm upp såsen om det så behövs och blanda försiktigt ner persiljan och den hackade äggen. Klassiskt kokt fisk med äggsås är verkligen gott och så snabblagat det kan bli
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Sist persilja och ägg. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Kokt torskrygg med äggsås

Kokt torskrygg med äggsås

Tillsätt pressad citron, fiskbuljongtärning, två finhackade ägg, samt dill och persilja. Hur som helst en väldigt snabblagad rätt där fisken bara ska sjuda några minuter och under tiden vispar du ihop äggsåsen
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Vi åt inte så mycket fisk hemma, som det ju lätt blir om en eller flera familjemedlemmar inte tycker att det är så gott
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Fisk/skaldjur,. Tärna äggen fint och hacka persiljan och ta i såsen. 1 knippe kruspersilja. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. äggsås 4 bitar torskrygg. 1 knippe kruspersilja
Ugnsbakad torskrygg med äggsås

Ugnsbakad torskrygg med äggsås

fiskfond. en näve färsk persilja. Torskrygg i ugn med äggsås och kokt broccoli (eller potatis). Lägg fisken i ett lager i en ugnsform (eller flera om du har mycket fisk)
Torsk med äggsås och pressad potatis!

Torsk med äggsås och pressad potatis!

Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Pocherad kummel med äggsås

Pocherad kummel med äggsås

Till fisken kokade jag färskpotatis och gjorde en äggsås. När jag såg kummel i fiskbilen häromdagen så var jag sugen på att se om jag kunde göra det lika bra själv hemma
Kolja med äggsås

Kolja med äggsås

4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan

Kokt torsk med äggsås

När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Rimmad torsk med äggsås

Rimmad torsk med äggsås

Blanda salt och vatten i en bunke och lägg fisken (tinad) i rimningslagen. Smält under tiden gheen/smöret och blanda i finhackade ägg och persilja

Torsk med äggsås

Mina föräldrar var barnvakt till Sixten och Betty och Sixten beställde fisk. Min mamma har sagt gång att det här med torsk i äggsås har hon inte smakat

Torsk Med Äggsås

Men vet du, genom en väldigt enkel teknik kan man få sin fisk perfekt tillagad – utan minsta krångel
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Våra pojkar har länge velat fiska själva och nu erbjöds tillfälle med en bekant. Till biffarna ville jag ha en äggsås, Googlade fram den här