Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Värm upp såsen om det så behövs och blanda försiktigt ner persiljan och den hackade äggen. Klassiskt kokt fisk med äggsås är verkligen gott och så snabblagat det kan bli
Tillsätt pressad citron, fiskbuljongtärning, två finhackade ägg, samt dill och persilja. Hur som helst en väldigt snabblagad rätt där fisken bara ska sjuda några minuter och under tiden vispar du ihop äggsåsen
Fisk/skaldjur,. Tärna äggen fint och hacka persiljan och ta i såsen. 1 knippe kruspersilja. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. äggsås 4 bitar torskrygg. 1 knippe kruspersilja
fiskfond. en näve färsk persilja. Torskrygg i ugn med äggsås och kokt broccoli (eller potatis). Lägg fisken i ett lager i en ugnsform (eller flera om du har mycket fisk)
Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Till fisken kokade jag färskpotatis och gjorde en äggsås. När jag såg kummel i fiskbilen häromdagen så var jag sugen på att se om jag kunde göra det lika bra själv hemma
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Mina föräldrar var barnvakt till Sixten och Betty och Sixten beställde fisk. Min mamma har sagt gång att det här med torsk i äggsås har hon inte smakat
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen