Fish tofu-tacos
mimmimi
mimmimi

Fish tofu-tacos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 12 SMÅ tortillabröd
  •  
  • Fish tacos
  • 1 dl mjöl (vete eller annat)
  • 1 lime - juicen från den
  • 4 msk iMat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl pankoströbröd
  • Nymalen svartpeppar
  • Mycket rapsolja till fritering
  •  
  • Fyllning
  • 1 färsk mango
  • 4 avocado + 1 tomat, vitlök och 1 citron (guacamole)
  • Srirachasås
  • 1 kruka koriander
  • 1 grön paprika
  • Chipotlemajonnäs (exv A&A)
  •  
  • Limepickling
  • 3 lime
  • 1 dl scharlottenlök eller rödlök

Beskrivning

    Frys, tina, pressa och tärna tofun i ca 1,5×1,5×1,5 cm stora bitar.

    Skiva ca 1 dl lök jättetunt och marinera 30 minuter i juice från 3 lime.

    Gör guacamolen.
    Finhacka mangon och paprikan.

    Blanda till en tjock frityrsmet:
    Mjöl
    Limejuice
    Salt
    Peppar
    Havredryck*
    *Ha i mjölken lite i taget tills smeten är precis så trögflytande att den täcker det man doppar ner i den utan att det rinner av på en gång, men inte så tjockt så det är mer en deg än en smet.

    Lägg ned tofubitarna i smeten så att dom täcks helt.
    Ta upp några bitar i taget - rulla på en tallrik med pankoströbröd så dom täcks helt. Ta genast upp dom och lägg dom i en stekpanna fylld med 2-3 cm olja.

    Fritera på ca 170 grader (eller ca 3-4:an på spisen – dvs varmt, men utan att oljan börjar ryka) i 3-4 minuter tills dom blir gyllenbruna.
    Vänd efter 2 minuter per sida så dom blir jämt friterade.

    Fritera inte för många bitar i taget, då sjunker värmen i pannan och friteringen blir sämre. Fiska upp dem och lägg dem på ett fat med hushållspapper så de får rinna av innan servering. Servera så varma som möjligt!

    Bygg varje tacos med lite chipotlemajonnäs i botten på varje tortilla, 3-4 bitar tofu per bröd, och sen toppa med finhackad mango, guacamole, skivad paprika, lite picklad lök och koriander och ev. sriracha på toppen. 2-3 småbröd brukar räcka för att bli mätt per person.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.