De som inte öppnar sig kan man slänga, det sägs att det är för att de inte är friska och därmed farliga att äta men andra källor säger att det inte är så utan bara ett gammalt påstående från nån gammal fransk eller brittisk kokbok som fastnat
Riset ska vara mjukt men ändå ha en fast kärna. Lägg den sparade hjortronsylten på. Någon jag beundrar när det gäller matlagning och bakning är min bästa storasyster som alltid bjuder på något gott när man kommer dit eller träffas i stugan
Veggie rice (fast med bulgur). Det fanns crostinis med ädelost och hjortronsylt på som serverades kalla och krustader även de med ädelost och hjortronsylt som serverades varma
Fast att vi var proppmätta efter att skrapat två tallrikar var rena, så kunde jag inte låta bli att beställa in västerbottenostglass med varm hjortronsylt till dessert
Päron ska bli mjuka men fortfarande vara fasta. Friterad Camembert med hjortronsylt (och vaniljglass). 4 päron (fast sort, gärna lite mindre i storlek)
Påskafton spenderades hos oss i år fast svärmor va den som stod för maten. lite hjortronsylt. Ta sedan ut äggen och gröp ett litet hål i moussen för att kunna klicka ner lite hjortronsylt och hacka bären