Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. 1 tsk riven ingefära
Dressing gjord på turkisk yoghurt, sweetchilisås, ingefära, koriander, salt och peppar. Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafelmed glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra
Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet
Kör kikärtor, morötter, lök, vitlök, ingefära i mixern i omgångar. Jag har ett grundrecept på falafel jag gör, ibland med smulad fetaost i, ibland med sötpotatis istället för morot